PROGRAM

HALL A

DEFORMITY
(EXTERNAL FIXATION & ILIZAROV)

 

Friday, May  1, 2009

 

SESSION 13             

08:30-09:45

Chairmen

Prof. Hazem El-Tayiby

Prof. Ashraf El-Tabie

Prof. El-Mohamady El-Gharieb

 

53

08:30-08:36

P15-Management of segmental fracture tibia by Ilizarov external fixator (6 min)

Nabil ElMoghazi                           Egypt

 

54

08:37-08:43

P31-Management of non-united fracture humerus by Ilizarov technique (6 min)

Mohamed A. Refai                       Egypt

 

55

08:44-08:50

P27-The results of 7 years research on ilizarov method in iran 2002-2009  (6 min)

Maryam Eslami                            Iran

 

56

08:51-08:57

P23-Treatment of neglected fracture of neck of femur using vascularized iliac bone graft (6 min)

Adel Refaat Ahmed                     Egypt

 

57

08:58-09:04

P9-External fixator in Treatment of Pertrochanteric fracture femur  (6 min)

Mahmoud Fahmy                        Egypt

 

58

09:05-09:11

P6-Results of surgical humeral lengthening in post-septic shortening patients.  (6 min)

Tomasz Potaczek                        Poland

 

59

09:12-09:18

P16-Corticotomy in treatment of deformity  (6 min)

Mohamed Hegazy                      Egypt

 

60

09:19-09:25

P22-Dynamic external fixation and percutaneous pinning for unstable distal radial fractures   (6 min)

Adel Refaat Ahmed                   Egypt

 

61

09:25-09:35

G9-Extension contracture of knee  (10 min)

Govardhan                                  India

 

 

09:35-09:45

                      Discussion

 

SESSION 14             

09:45-11:00

Chairmen

Prof. Abdel Rahman Amer

Prof. Adel Adawy

Prof. Adel Khamis

 

62

09:45-10:00

P21-Computer use in Deformity correction  (15 min)

Mohamed Fadel                                  Egypt

 

63

10:00-10:10

G40-Taylor spatial frame in trauma and post traumatic reconstruction  (10 min)

Mohammed Alsayyad                        K S A

 

64

10:10-10:30

G38-TSF in correction of deformities.   (20 min)

Kevin Tetsworth                                Australia

 

65

10:30-10:50

G15-Is the Ilizarov method the treatment of choice in congenital pseudarthrosis of the lower leg? An experience of 56 cases.   (20 min)

Johannes Correll                               Germany

 

 

10:50-11:00

                      Discussion

 

 

11:00-11:30

                    COFFEE BREAK

 

SESSION 15             

11:30-12:45

Chairmen

Prof. Hatem Anwar

Prof. Mohamed Abdel Gawad

Prof. Khaled Emara

 

66

11:30-11:40

P25-Rare scapular malformation; is it true duplication or split scapula? Case report  (10 min)

Hisham Abdel Ghani                    Egypt

 

67

11:40-11:50

P1-Treatment of hip deformity and pelvic obliquity   (10 min) 

Ghassan Salameh                          Syria

 

68

11:50-12:00

P4-Correction of madelung's deformity by hybrid circular frame  (10 min)

 Kamal El Gaffary                           Egypt

 

69

12:00-12:15

G23-Bone-Defect-Treatment    (15 min)

Rainer Baumgart                           Germany

 

70

12:15-12:30

G25-Management of Blount Disease    (15 min)

Robert Hill                                       UK

 

 

12:30-12:45

                      Discussion

 

 

12:45-02:45

PRAY

&

LUNCH

 

SESSION  16             

02:45-03:30

 

Glaxo  symposium

 

*

 

Pain Management in Chronic Conditions    (45 min)

 

SESSION  17             

03:30-04:30

Chairmen

 

Prof. Abdel Sabour Ghonaim

Prof. Ihab Badawy

Prof. Yahia Rady

 

71

03:30-03:50

G4-Advances and controversies in limb reconstruction   (20 min)

Gerlad Wozasek                   Austria

 

72

03:50-04:10

G11-Application of external fixation for benign bone tumors    (20 min)

Hiroyuki Tsuchiya              Japan

 

73

04:10-04:20

G8-Complications of limb lengthening    (10 min)

Govardhan                            India

 

 

04:20-04:30

                      Discussion

 

SESSION  18      

        04:30-06:15

 

Demonstration WS

Basic Ilizarov WS

 

 

End of the Course