PROGRAM

HALL A

DEFORMITY
(EXTERNAL FIXATION & ILIZAROV)
 

Wednesday, April 29, 2009

 

SESSION  1             

09:00-11:00

Chairmen

Prof. Mamdouh Zaki

Prof. Adel Anwar

Prof. Mohamed Fadel  

 

1

 

09:00-09:06

 

P8-Radial shortening in keinbock's disease  (6 min)

Sherif N. Bishay                          England

 

2

09:07-09:13

P13-Osteotomy Versus Fusion In Management Of Complex Foot Deformity In Adults Using Ilizarov Technique (6 min)

El Hussani Motassem             Egypt

 

3

09:14-09:20

P7-Correction Of Neglected And Post Surgically Relapsed Clubfeet By The Ponseti Technique  (6 min)

Abdelkhalek Elzalabany        Egypt

 

4

09:21-09:27

G29-Hip Distraction- review of the literature and our experience. (6 min)

Stanley Jones                           UK

 

5

09:28-09:34

P10-Treatment Of Distal Femoral Metaphysial Fracture Nonunion By Combined Intramedullary And Plat Fixation. (6 min)

Khaled Emara                          Egypt

 

 

09:35-09:45

                      Discussion

 

6

09: 45-10:05

G35-Creating Joints in Tibial Hemimelia (20min)

Michael Weber                         Germany

 

7

10:05-10:20

P19-Correction of Deformities Around The Knee Joint Using

Ring External Fixator (15 min)

Hani Hefny                                Egypt

 

8

10:20-10:35

G24-Lengthening Congenital Short Femur

A single surgeons series (15 min)

Robert Hill                                UK

 

9

10:35-10:50

P10-Correction of deformities around the knee (15 min) 

Anis Shiha                                Egypt

 

 

10: 50-11:00

                      Discussion

 

 

11:00-12:00

COFFEE BREAK AND OPENING CEREMONY

 

SESSION  2             

12:00-01:30

Chairmen

Prof.  Samir Kotb

Prof.  Gad Ragheb

Prof. Hani Hefny
 

10

12:00-12:20

G2-Congenital pseudoarthrosis of the tibia  (20 min)

Franz Grill                             Austria

 

11

12:20-12:40

G34-Weber Classification of Tibial Hemimelia  (20 min)

Michael Weber                     Germany

 

12

12:40-01:10

G18-Ponseti method & club Foot Deformity  (30 min)

Jose Morcuende                   USA

 

13

01:10-01:30

G20-Pelvic osteotomy in treatment of dysplastic

 coxarthrosis in adolescences  (20 min)

Nina E. Ralovets                    Russia

 

 

01:30-01:45

                      Discussion

 

SESSION  3 

            01:45-02:30

 

Sanofi Aventis 

symposium

 

 

*

01:45-02:30

DVT   "An Under Estimated Problem"  (45 min)

                                             

          Prof. Rafik Sadik

          Prof. Hany Mohamdy

 

 

 

02:30-03:30

 

                     

LUNCH

 

 

SESSION  4             

03:30-05:00

Chairmen

Prof. Ahmed Abdel Aziz

Prof. Hany Mowafi

Prof. Nagy Thabit

 

14

03:30-03:40

G39-Lengthening with intramedullary devices  (10 min)

Mohammed Alsayyad         KSA

 

15

03:40-03:50

G1-Computer assisted deformity analysis  (10 min)

Franz Grill                            Austria

 

16

03:50-04:10

G41-Use of TSF in trauma reconstruction , a review of indications and uses  (20 min)

Gary Keenan                       UK

 

17

04:10-04:30

G21-The Latest Fitbone-technology  (20 min)

Rainer Baumgart              Germany

 

18

04:30-05:00

G3-Congenital short femur (30 min) 

Franz Grill                           Austria

 

 

05:00-05:15

                      Discussion

 

SESSION  5             

05:15-06:30

Chairmen

Prof. Anis Shiha

Prof. Mahmoud Mabrouk

Prof. Sherin Khalil

 

19

05:15-05:35

G37-Deformity planning of the femur  (20 min)

Kevin Tetsworth                    Australia

 

20

05:35-05:50

G26-Technique of hip distraction and experience using external fixators.  (15 min)

Sanjeev Madan                      UK

 

21

05:50-06:00

G30-Pelvic support osteotomy Ex Fix for stiff and deformed hips. (10 min)

Stanley Jones                        UK

 

22

06:00-06:20

G36-Mechanical axis deviation of the femur. (20 min)

Kevin Tetsworth                   Australia

 

 

06:20-06:30

                      Discussion

               End of the First Day