PROGRAM

HALL A

DEFORMITY
(EXTERNAL FIXATION & ILIZAROV)
 

Thursday, April 30, 2009

 

SESSION 6             

08:30-09:45

Chairmen

Prof. Gamal A. Hosny

Prof. Ibrahim El Hawary

Prof. Mohamed El Shafie

 

23

08:30-08:36

P30-Temporary Epiphysiodesis (6 min)

Gamal Ahmed Hosny               Egypt 

 

24

08:37-08:43

P12-Management of Infected Nonunion of the Femoral Shaft After Intramedullary Nailing Using Bone Cement With Antibiotics Rod  (6 min)

Wail Samir                                Egypt

 

25

08:44-08:50

P3-Prominent ulnar head deformity: treat or not?  (6 min)

Muhammad Quolquela           Egypt

 

26

08:51-08:57

P26-The result of 7years research on foot orthopedic diseases by Ilizarov fixator (6 min)

Maryam Eslami                        Iran

 

27

08:58-09:04

P2-Acute shortening and distraction osteogenesis of infected non-union femur  (6 min)

Wael Eladly                               Egypt

 

28

09:05-09:15

G28-Problems and complications with external fixation  (10 min)

Sanjeev Madan                          UK

 

29

09:15-09:30

G31-The Basics of TSF-  Application and software use (15 min)

Stanley Jones                            UK

 

 

09:30-09:40

                      Discussion


SESSION  7             

09:40-11:00

Chairmen

Prof. Hassan El Zaher

Prof. Hatem Kotb

Prof. Hisham Abdel Ghany

 

30

09:40-09:50

P14-Ilizarov management of infected non union of the lower limb. (10 min) 

Hatem Kotb                            Egypt

 

31

09:50-10:05

G32-Skeletal Dysplasias and the use of Ex Fix to correct deformities (15 min)

Stanley Jones                         UK

 

32

10:05-10:20

G5-New bone grafting technique in bone defects (15 min)

Gerlad Wozasek                     Austria

 

33

10:20-10:35

P20-Managment of Infected Nonunion   (15 min)

Gamal A. Hosny                    Egypt

 

34

10:35-10:50

G13-Infected nonunion: a variety of treatment with external fixator.  (15 min)

Hiroyuki Tsuchiya               Japan

 

 

10:50-11:00

                      Discussion

 

 

11:00-11:30

                    COFFEE BREAK

 

SESSION  8             

11:30-12:45

Chairmen

Prof. Khamis El Deeb

Prof. Mohamed Shafik

Prof. Rada El Lakkany

 

35

11:30-11:36

P5-Femoral lengthening by physeal distraction long-term influence on knee joint function. (6 min)    

Barbara Jasiewicz                         Poland

 

36

11:37-11:57

G22-New Tumor-Growing-Endoprostheses  (20 min)

Rainer Baumgart                          Germany

 

37

11:57-12:17

G10-Reconstruction with distraction osteogenesis after tumor resection (20 min)

Hiroyuki Tsuchiya                        Japan

 

38

12:17-12:37

G19-Possibilities with iliac osteotomy in school-age children using the Ilizarov apparatus  (20 min)

Nina E. Ralovets                             Russia

 

 

12:37-12:45

                      Discussion

 

 

SESSION  9             

12:45-01:45

Chairmen

Prof. Nabil Khalifa

Prof. Mohamed El Sobki

Prof. Ali Zin  El-Abdin

 

39

12:45-12:55

G6-Fixator assisted deformity corrections  (10 min)

Govardhan                            India

 

40

12:55-01:05

P24-Scoring system in treatment of Charcot joint  (10 min)

Mahmoud Fayed                   Egypt

 

41

01:05-01:20

G42-Ankle arthodesis in patient with bone loss and infections. (15min)

Gary Keenan                           UK

 

42

01:20-01:35

G12-Ankle mobilization with natural hinge. (15 min)

Hiroyuki Tsuchiya                 Japan

 

 

01:35-01:45

                      Discussion

 

SESSION  10             

01:45-02:30

 

Novartis

symposium

 

 

*

01:45-02:30

Toward a granted Osteoporosis Therapy (45 min)

 

 

02:30-03:30

                      LUNCH

 

 

SESSION  11             

03:30-04:45

 

Chairmen

Prof. Hazem Abdel-Azeem

Prof. Osama Hegazy

Prof. Hatem Abdel-Rahman

 

 

43

03:30-03:50

G14-Possibilities With Ilizarov External Fixation For Closed Restoration Of The Shape and integrity Of The Pelvic Ring in Patients With Neglected Pelvic Injuries” (20 min)

Ivan  Martel                            Russia

 

44

03:50-04:10

G16-Preservation of limbs in fibular and tibial hemimelia - more than 580 cases without amputation. (20 min)

Johannes Correll                 Germany

 

45

04:10-04:20

P11-Management Of Tibial Hemimelia Type 2 Using Ilizarov Technique & Epiphyseal Transfer  (10 min)

Khaled Emara                       Egypt

 

 

04:20-04:30

                      Discussion

 

SESSION  12             

04:30-06:30

Chairmen

Prof. Magdy El Batoty

Prof. Kamal El Gaaffary

Prof. Mahmoud Fayed

 

46

04:30-04:40

G7-CTEV -Results of Ponseti corrections.  (10 min)

Govardhan                                                India

 

47

04:40-04:55

P29-Using of El Kholy Ex. Fix. in CTEV  (15 min)

Ali Zin  El-Abdin El-Kholy                     Egypt

 

48

04:55-05:15

G33-The Foot in Fibular Hemimelia  (20 min)

Michael Weber                                         Germany

 

49

05:15-05:30

G27-Osteotomies of foot for deformities using external fixation.  (15 min)

Sanjeev Madan                                         UK

 

50

05:30-05:50

G17-The worse the foot deformity the better Ilizarov method - 353 feet treated with the Ilizarov method. (20 min)

Johannes Correll                                     Germany

 

51

05:50-06:05

P18-Correction of Complex Foot Deformities.  (15 min) 

Hani El-Mowafi                                        Egypt

 

52

06:05-06:20

P28-Minimal Invasive Surgery in Relapsed Club Foot (15 min)

Osama Hegazy                                          Egypt

 

 

06:20-06:30

                      Discussion

 

 

 

            End of the second  Day