Courses & Workshops

 

Tuesday, 28 March 2009

10 AM 05 PM

TSF work shop

Gary Keenan   UK

Moderators

Mohamed Alsayad       -      Gamal Hosny 

Kamal El-Gaafri           -       Hatem Abdel Rahman

 

  

10 AM 05 PM

Pediatric Hip Course

Pelvic osteotomies

Reggie Hamdy Canada

 

 

EGPOS

Abdel Saboor Ghniem         -             Khamis El-Deeb

Magdi El Batouty                 -             Nabil Khalifa

Reda El Lakani                     -             Yehia Taraf

 

 

10 AM 05 PM

Deformity correction planning

Kevin Tetsworth    Australia

 

Moderators

Adel Khamis                   -      Khaled Emara

Mahmoud Fayed            -      Hani Mowafi

Mohamadi El gharib       -     Ihab Badawi

Yaser El- Batrawi           -      Hatem Kotb

Mohamed Laklok

 


 

10 AM 06 PM

Ponseti Technique

Jose Morcuende   USA

 

Organizer

Mohamed Fadel

 

Moderators

Ashraf El Tabi                   -         Ashraf Lotfi

Hesham Abd Elghany      -          Khaled El Adwar

Mostfa El Sharbuni          -          Abdel Khalk el Zalabni

 

10:00-10:45

Soft ware use and conventions: Fundamentals of Clubfoot Treatment: The Ponseti Method 45 min.

10:45-10:55

DISCUSSION

 

10:55-11:25

Treatment of Complex Clubfeet 30 min.

11:25-11:35

DISCUSSION

 

11:35-11:45

Break

 

11:45-12:15

Treatment of Relapses 30 min.

12:15-12:25

DISCUSSION

 

12:25-12:45

Treatment of vertical talus 20 min.

12:45-12:50

DISCUSSION

 

12:50-01:00

Abu Elrish Experience using Ponseti technique in CTEV

Mohamed El Sobki,   Egypt     10 min

 

01:00-01:10

NIMSH using Ponseti technique in CTEV

Ashraf Lotfi, Egypt      10 min

 

01:10-01:20

Idiopathic congenital talipes equino varus predictors of outcome when using ponseti method.

Hatem Kotb, Egypt              10 min

 

01:20-01:30

Drawbacks and obstacles in using Ponseti technique in CTEV

Mohamed Fadel, Egypt             10 min

 

01:30-02:00

Break

 

02:00-06:00

4-5 hours: Workshop with models.